Условия

Общи условия и правила за пазаруване в онлайн магазин www.gallerybiju.bg 

 
Общите условия уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I  „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП  между онлайн магазин www.gallerybiju.bg ,наричан по-долу ПРОДАВАЧ и потребителят,който ползва услугите на сайта наричан по-долу ПОТРЕБИТЕЛ.
 
Потребителят е длъжен да се запознае с настоящите общи условия,в случай,че използва услугите на сайта без да е прочел общите условия,автоматично се счита,че е съгласен с тях!
 
Онлайн магазин www.gallerybiju.bg е собственост на фирма „ЛОТОС БГ”ЕООД регистрирана по търгавския закон на Република България със седалище на управление:гр.Бургас ул.”Цар Симеон 1”83,ЕИК BG102699379
 
1. Общи условия.
 
За да пазарува и ползва всички услуги на oнлайн магазина на ТЪРГОВЕЦА е необходимо ПОТРЕБИТЕЛЯТ да се регистрира доброволно и безплатно от регистрационната форма. Регистрацията изисква ПОТРЕБИТЕЛЯТ да предостави   коректно своите данни, които включват: име и фамилия, адрес, телефон, е-mail адрес и парола. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да пазарува и  като ГОСТ /без регистрация/.          
При некоректно посочени данни, ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да анулира създадения профил.
 
ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя на  ПОТРЕБИТЕЛЯ пълна информация за предлаганата от него стока,съгласно чл.47 от ЗЗП,на всеки продукт поотделно са посочени: наименование на артикул, марка и модел,състав,функции,крайна цена в лв с включено ДДС,начин на плащане и стойност на куриерските услуги.
 
2.Как да поръчам?
 
Потребителят може да закупи стоки от онлайн магазин www.gallerybiju.bg след като влезе в профила си,чрез използване на полето”РЕГИСТРИРАН КЛИЕНТ”,където попълва своя e-mail адрес и парола и кликва върху бутон „ВХОД”.Потребителят може да пазарува и без регистрация(Гост)
 
Потребителят избира желания от него продукт като кликва върху него и автоматично му се отваря продуктът с цялата към него иформация,след това кликва върху полето „КУПИ” и по този начин продуктът автоматично се запаметява в неговата „КОШНИЦА”.
 
Потребителят може да разглежда по всяко едно време своята „КОШНИЦА” (да добавя или маха желаните от него артикули) и информира за стойността на своята поръчка.
 
 
За завършване на своята поръчка потребителят влиза в своята”КОШНИЦА”,информира се за стойноста и избраните от него артикули и кликва върху бутон „ПЛАЩАНЕ” 
 
Потребителят избира от полето”Регистрация/Вход” начинът по който ще пазарува (като вече регистриран клиент или гост),попълва задължителните полето,които са обозначени с червено.
 
Потребителят е длъжен да прочете „Общите условия и правила за пазаруване в онлайн сайт www.gallerybiju.bg и ако е съгласен и желае да продължи своето пазаруване да кликне върху полето „Прочел съм и съм съгласен с условията”.
 
След като е прочел общите условия и желае да завърши своята поръчка,кликва върху бутон”ПОТВЪРЖДАВАМ”
 
След постъпване на поръчката ТЪРГОВЕЦЪТ се свързва с ПОТРЕБИТЕЛЯ чрез посочения от него телефон или имейл адрес и уточнява детайли относно изпълнението на поръчката и доставката. Поръчки направени в неработни дни и официални празници се потвърждават в първия работен ден
 
При изчерпана наличност на поръчани продукти,ТЪРГОВЕЦЪТ задължително уведомява ПОТРБИТЕЛЯ, като уточнява допълнителни     възможности за доставка с приблизителен срок или предоставя възможност за отказ от поръчката
 
При некоректно попълнени данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ,ТЪРГОВЕЦЪТ ще анулира постъпилата поръчка, с което автоматично се прекратява Договора за продажба от разстояние.
 
3.Метод на плащане.
 
Наложен платеж-плащането се осъществява в момента на получаване на заявената от ПОТРЕБИТЕЛЯ поръчка в брой!
 
Предварително плащане-по банков път със следните детайли:
 
-Бенефициент-„ЛОТОС БГ”ЕООД
-Основание-номерр на поръчка указан в имейл за потвърждение
-Банка: Fibank (Първа Инвенстиционна Банка-ПИБ),клон Бургас
-BIC:FINVBGSF
-IBAN: BG38FINV915010BGN0G6J7
Всички плащания се извършват в български лева.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща стойността по фактура на закупената стока, с включена цена за доставка /с изключение когато е обявена акция за безплатна доставка/.
 
4.Доставка
 
  Доставката се извършва само на територията на Република България
 
·         Доставката се извършва чрез куриерска фирма СПИДИ, с която ТЪРГОВЕЦЪТ има договорни отношения
 
·         Цената за доставка, е включена в общата стойност,която ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща при приемане на пратката,освен когато ТЪРГОВЕЦЪТ е обявил преференциални условия с безплатна доставка   
 
·         Поръчката се обработва в рамките на 24 ч. в работен ден след потвърждение на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 
·         Доставка не се извършва в неделя или официални празници
 
5.Гаранция
 
·         Всички стоки предлагани от ТЪРГОВЕЦА са нови и неупотребявани.
 
·        ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава от ТЪРГОВЕЦА търговска гаранция в писмена форма, съдържаща информация за: съдържание и обхват на  гаранцията; срок на търговската гаранция.
 
·      ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен да уведоми ТЪРГОВЕЦА за евентуални дефекти или повреди по поръчаната от него стока не по-късно от рамките на деня на получаване.
 
·         Гаранцията не се изпълнява за повреди причинени по вина на клиента.  
 
6. Връщане на заплатена стока.
 
·       Потребителят има право да се откаже от закупената от него стока по чл.55 ал 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП) в 14 дневен срок от датата на получаване.В този сучай ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да върни стоката,ако не е ползвана,не е нарушен цялостният търговски вид на продукта ( продуктите),със запазена оригинална опаковка и всички други условия по чл.55 от ЗЗП,Разноските по връщане на стоката са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ.


7.Защита на личните данни.
 
·         Личните данни,които ПОТРЕБИТЕЛЯТ въвежда при използване на сайт www.gallerybiju.bg ,ще бъдат използвани само и единствено за приемане и обработване на поръчки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.Съгласно закона за личните данни (ЗЗЛД) потребителят има право на достъп до собствените си лични данни.Приемайки условията за използване на интернет сайт www.gallerybiju.bg ПОТРЕБИТЕЛЯТ автоматично се съгласява,че ТЪРГОВЕЦА има право на достъп до личните данни,които е предоставил с регистрацията си.Екипът на www.gallerybiju.bg гарантира,че въпросните данни няма да бъдат предоставени на трети лица или няма да бъдат използвани за цели различни от гореописаните!
 
     8.Промяна на общите условия.
 
         ·         Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време,като ТЪРГОВЕЦА не се задължава да уведомява потребителите при всяка                    промяна.Новите условия са валидни от момента на публикуването им в www.gallerybiju.bg .  

                 ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност,ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е прочел общите условия.